Majális tele művészettel 2017-ben is

A Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola hetedik alkalommal díszítette fel szalagokkal a Szent István teret május 14-én, vasárnap délutáni majálisára. A szabadtéri színpadon a tanszakokat bemutatva léptek fel a növendékek egyénileg illetve együttesek produkcióival, míg a Szent István lovasszobor tölgyfája alatt bárki leülhetett egy rajzbakra alkotni. Az elmaradhatatlan Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar koncertje mellett különös hangulatot teremtett a Veterán Autós és Motoros Baráti Kör kiállítása. Nemcsak motorok és kerékpárok, de a meleget elüző régi szódás szifonok és régiségek, vagy épp a kamrák mélyéről elővarázsolt retro tárgyakat csodálhattuk meg.

A Bábabokra Néptáncegyüttes táncosait most is öröm volt nézni, ahogyan a kis hegedűsök játékában is mindig elcsodálkozunk: már milyen ügyesek! A klasszikus hangszert, a zongorát is meg lehet szólaltani akár négykezessel, a komoly vagy épp könnyedebb darabok előadása mellett. Egy-egy gitár zene pedig mindig nagyon jól passzol a téren átütő májusi hangulathoz.

Ismét hallhattuk a Hangaszál Gyermekkart is, akik az idén az Oscar-díjat nyert „Mindenki” című rövidfilm hatásaként Balázs Árpád előtt tisztelegtek. Az ütőtanszak mindig „csak” hab a tortán, hiszen biztosan van, aki csak erre vár: pergő ritmus – csak zene zenével és sok ügyes dobos kézzel. Együttesek sora vonultatott fel valóban meglepő, szinte már profizmussal felérő játékával jól ismert dallamíveket: akár a Rózsaszín párduc filmzenéjét is. S itt ragyogtatva meg a sok munkát, mely már a nagyzenekar kreatív fejlődésére is mutat.

Az elmúlt évek alatt begyűjtött elimeréseinek megkoronázásaként a kisteleki fúvós csapat a csengeleiekkel közösen ért el nagyszerű eredményt. A Budafokon megrendezett IX. Országos Zenekari Versenyen a Kisteleki és Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola Gyermek-Ifjúsági Fúvószenekara a dicső harmadik helyet szerezte meg!

A majálison pedig mintegy keretbe foglalva a programot, az Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar a hagyományos magyar indulótól kezdve a filmzenei kalandozásokon át a könnyűzenéig új darabokkal lepett meg bennünket, mint például az István a király rokcopera feldolgozásával is.

Az iskola egyik motorjaként (zongora és gitár tanár, a fúvós együttes tagja), ismét Horváth Lívia konferált. A Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Szombathelyi Árpád, a művészet kimeríthetetlen kútjára hívta fel a figyelmet, melyből tudást és szépséget egyaránt és bármikor meríthetünk! Reméljük, ez jövőre is így lesz a nyolcadik majálison!

G. Sz.

Előző bejegyzés

Good Company májusi nyitó koncertje

Következő bejegyzés

Pedagógusnap ünnepe gyémántdiplomák és gránitdiploma átadásával