Terülj, terülj, asztalkám mindenkinek a XVIII. Sajt- és Gasztronómiai Fesztiválon, Mezőgazdasági Kiállításon

A már minden év októberében várt Sajt- és Gasztronómiai Fesztivált 14-én, szombaton rendezték meg immár 18. alkalommal.

A napsütés kísérte programon délelőtt a gimnázium diákjai finom falatkákat kínáltak tálcájukon, az önkormányzat munkatársai krumplis pogácsát sütöttek, míg Rácz Lajos és cigányzenekara muzsikált. Hagyományosan a Kipp-Kopp Gyerekház várta a gyerekeket szüleikkel, egy kis közös kézműveskedésre. A parkolóban a kisteleki Veterán Motoros és Autós Baráti kör vonultatta fel motor csodáit.

A Kisteleki Kertészek és Kertbarátok ismét frissen préselték az otellóból készült nedüt, és egésznap fakanállal a kézben szorgoskodtak az asszonyok, s estére már a férfiak értő keze nyoma volt a terítéken. Dani János makó-bogárzói juhász, aranykoszorús gazda ízletes báránya sült, és Virágh István főszakácslatával a balástyai önkormányzat munkatársai lecsót kínáltak.

Az elmaradhatatlan szilvás gombócok is megfőttek a Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület női kezei által. Az egyesület meghívására a kárpátaljai Csongorról érkeztek vendégek, akik benevezve az esti gasztronómiai versenyre az első helyezést hozták el leves kategóriában.

A városi sportcsarnokban kiállítók sora között kézművesek portékái mellett kóstolhattunk sajtot, mézet, kolbászt, rétest és mézeskalácsot is. Ebéd után a Cuháré Táncműhely néptáncosait a később fellépő Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar remekbe szabott térzenéje követte. A Szent László téren délutánra polgármester úr teknőben dagasztott kalácsa is kisült, s finoman illatoztak az estére készülő pörköltek.

Nagy Sándor polgármester esti köszöntőjét követően díszoklevelet nyújtott át dr. Lukács János rendőr dandártábornoknak, Csongrád megye rendőrfőkapitányának Kistelek érdekében tett több éves munkája elismeréseként. Sorin Munteanu polgármesterrel pedig közös szándéknyilatkozatot írtak alá, így építve tovább Buziásfürdővel létrejött városok közötti kapcsolatot. Itt került átadásra a képviselő-testület határozata is, melyben a Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesületen keresztül 100.000 Ft-os támogatást nyújtanak a kárpátaljai Csongori Általános Iskolának. S díszoklevet adták át a kisteleki Veterán Motoros és Autós Baráti kör tagjának: Rigó Imrének, aki Babettájával bejárta Olaszországot is.

A Szakács Párbajra hagyományosan lehetett nevezni a szépen terített asztal, levesek, pörköltek, sültek, és az egyéb finom ételek, desszertek kategóriában. Az értékelésnél egyben most is hagytak helyet a különdíj kiosztásával az igazi különlegességeknek. A meghívott vendégek és Nagy Sándor polgármester úr mellett Madarász Kitti világbajnok testépítőtől vehették át a helyezettek díjaikat.

Az est sztárvendége Bangó Margit Kossuth-díjas Művész volt, aki közvetlen előadásmódjával szívhez szóló dalaival pár perc alatt a parkettre varázsolta az este feledhetetlen hangulatát.

Az esti vacsorára és a Party Time Band táncos mulatozására most is elmondható volt az ezer fős részvétel.

G.Sz.

Előző bejegyzés

A Kárpátia Kincsesház Kistelek Nonprofit Kft. munkatársat keres

Következő bejegyzés

Keresztszentelés Mindenszentekkor