Pünkösdölő és Európai Ifjúsági Találkozó az Emlékparkban

Húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn, pünkösd alkalmával a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. Az Emlékparkban május 15-én és 16-án egésznapos programokkal elevenítik fel, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó népszokásokat.

Az ópusztaszeri iskolások pünkösdölője mellett játékos vetélkedőkre invitálnak minden korosztályt: „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök”, ahol a vendégsereg különféle próbákon mérheti össze ügyességét. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás, mely során a lovas legények küzdenek meg egymással, a megtisztelő címért.

A VI. Magyar Világtalálkozó programjaihoz csatlakozva, „Gyere haza, várunk!” mottóval, idén harmadik alkalommal szerveznek Európai Ifjúsági Találkozót, melynek keretén belül pünkösdhétfőn kerül sor a Magyarsághíd Konferenciára. E konferencia célja egyfajta szellemi híd építése a Kárpát-medence magyarsága, s a világban szétszéledt honfitársaink, valamint Magyarország barátai között, kiemelten foglalkozva az ifjúság helyzetével. A világ országaiból érkező vendégek rövid bemutatkozásuk során mondják el, mit tesznek a magyar értékek népszerűsítéséért, s milyen újabb lehetőségek kínálkoznak az együttműködésre.

A rendezvény napjain a nyári nyitva tartásnak megfelelő belépőjegyárak érvényesek.

Részletes program az Emlékpark honlapján tekinthető meg.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

forrás: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

 

PUNKOSD-FOTO-EMLEKPARK

Előző bejegyzés

A művészeti iskola Majálisa most vasárnap, május 8-án

Következő bejegyzés

Zenés irodalmi est