Nyári táborok

A Kárpátia Kincsesház Kft., és a Kistelek és Térsége Hagyományőrző Kör 2015. nyarán megvalósított táborai iránt nagy érdeklődés mutatkozott a gyermek- és ifjúsági korosztály részéről.

A Néptánc táborban 12 gyerek vett részt, ahol somogyi ugróst, és kanásztáncot tanultak, pihenésképpen pedig a tájegységre jellemző népdalokból énekeltek néhányat. A tánc mellett kézműves foglalkozásokat is kipróbálhattak, többek között hűtő mágnest készítettek zsugorfóliából, nemezeltek, üveget festettek, gyöngyöt fűztek és szőttek is.

A Kerékpáros tábor mindegyik napján más útvonalon tekerhettek a gyerekek. Így a környékbeli települések legtöbbjét megismerhették. Jártak Balástya, Forráskút, Csólyospálos, Kömpöc; Ópusztaszer, Pusztaszer, Csengele; Zsombó, Szatymaz; Dóc, Baks területén is. A csoport tagjai napi 50 km-t kerekeztek, az aktív pihenés tehát fizikai erőpróbát is jelentett a nyári melegben.

Mozogj, játssz, alkoss nevess tábor célja az aktív és tartalmas időtöltés volt. Ennek jegyében minden nap zenés aerobikkal kezdték a foglalkozásokat, majd csapatépítő játékok zajlottak. Az irányított tevékenységeket követte a trambulinozás, tollasozás, célba dobálás. Egész napos programot töltöttek kerékpározással, kézműveskedéssel, és úszással.

Kaland vár táborban szintén nagyon tartalmas, és mozgalmas tevékenységeken vehettek részt a gyerekek. Kertészkedéssel, kézműveskedéssel, ügyességi játékokkal, sütés-főzéssel, és biciklitúrával töltötték el az öt napot.

« 1 A 2 »
Előző bejegyzés

I. DÉL-ALFÖLDI RÖNKHÚZÓ VERSENY

Következő bejegyzés

Kisteleki életképek a XX. századból címmel nyílt fotókiállítás