Citerás Találkozó Kisteleken

Augusztus 26-án a Klebelsberg Művelődési Központban került megrendezésre a Kisteleki Citerás Találkozó.

 

A Kisteleki Citerazenekar és Pávakör vezetője Vighné Lócskai Krisztina Kodály Zoltánt idézve köszöntött mindenkit. Darabos Gábor alpolgármester a város nevében szólt elismerően az egyesület munkájáról, majd Horváth János alpolgármester emlékezett Rácz Imre bácsira nyitóbeszédében.

A házigazdák után az Öttömösi Citerazenekar, a Csólyospálosi Hagyományőrző Asszonykórus, a szentesi Pengető Citerazenekar, a Csengelei Népdalkör és Citerazenekar, a Földeáki Citerazenekar és Pávakör, valamint az Öreghegyi Bodza Citerazenekar és Pávakör népzenei együttesei léptek fel.

A citerás találkozó mögött a város vezetőségének támogatása, a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány elnökének, Szalai Józsefnének segítő munkája, Kisteleki Általános Iskola igazgatójának, Pappné Guba Évának az idei ötnapos táborhoz, a Rózsaliget Kollégiumban a helyszín biztosítását köszönték meg. A sikeres rendezvényhez Pipiczné Ági sós süteménnyel, az Aqua Hotel a vacsorával, Darabos Gábor finom kaláccsal és süteménnyel, Lócskai József borral, Tóthné Icuka pálinkával járult hozzá.

„Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk majd csak igazán: Örvendjen az egész világ.” Kodály Zoltán

Ahogyan az indító idézet szólt, úgyhangzott fel a közös dal is zárásként. Az este már vacsorával és Tari József jóvoltából zenével és tánccal ért véget.

G.Sz.

Előző bejegyzés

Kisteleki Búcsú és Aratóünnep – 2017. augusztus 20-ai nemzeti ünnepen

Következő bejegyzés

A Kárpátia Kincsesház Kistelek Nonprofit Kft. munkatársat keres