Nyári fesztivál vadász, horgász kiállítással és gasztronómiai versennyel

A Nyári Fesztivál keretében június 10-én került megrendezésre a Vadász, Horgász kiállítás és Gasztronómiai Verseny.

Nagy Sándor polgármester programnyitó beszédében köszöntötte a Romániából érkezett vendégeket és egy új kezdetnek nevezte a Nyári Fesztivált. Míg a legelső gasztronómiai fesztiválon 62 vacsora vendéget vártak, most 691 terítékkel készültek. Sok csapat főzött a téren, ahová kiállítók is érkeztek. A vadász- és horgásztársaságok pedig kiállítva hozták el trófea kincseiket.

Polgármester úr úgy fogalmazott, hogy a rendezvényen öt év múlva már Olaszországból, Spanyolországból, talán Romániából és Szerbiából jönnek majd vadásztársak; sőt Zala és Nógrád megyékből is, s így egyfajta vadászati centrummá alakulás a cél, az újabb barátságok és kapcsolatok jegyében.

A nyári fesztivál nyitó programja a vadászok védőszentjének tiszteletére bemutatott Hubertus mise volt. A nap folyamán a Hunter Band Rézfúvós Kvintett fúvósai működtek közre, és a rendezvényről most sem hiányozhatott a gépparkját felvonultató Kisteleki Veterán Autós és Motoros Baráti Kör.

A jó hangulathoz Rácz Lajos és Cigányzenekara húzta a muzsikát és beindulhattak a látványkonyhák is. A Kisteleki Horgász Egyesület asztalánál például sült hallal, a kisteleki önkormányzat pedig kárásszal várta a kilátogatókat.

A vadhívó és vadászkürt bemutatót már a vadászkutyák követték. A fajta bemutatót talán a gyerekek élvezték a legjobban, hiszen ismerkedésként simogatni is lehetett a vadászkutyákat. Ezt követően a Szent István téren láthattuk munka közben, milyen is egy hajtó- és terelővadászaton fegyelmezett vadászkutya.

A Szent László téren addig a Szivárvány Óvoda friss tavaszias gitárral kísért műsorát, a Hétszínvirág Óvoda néphagyományokat őrző műsora követte. Végül a szintén nagy sikerű gyermek hip-hop tánccsoport lépett fel.

A gyerekeket Modern Vidámpark fogadta egész nap óriáscsúszdával, légvárral és mobil játszóházzal. A Kipp-Kopp Gyerekház munkatársai pedig délután arcfestéssel és kézműves sarokkal örvendeztették meg a gyerekeket.

Az estére elkészült hal és vadételek a zsűri asztalán sorakoztak fel. Az eredményhirdetésenNagy Sándor polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő nyújtotta át az elismerő díjakat, a vadásztársaságok vezetőinek pedig díszoklevelet elismerő munkájukért.

Az est fénypontjaként fergeteges, brazil szamba tánc showt láthattunk a nézőket is bevonva egy riói karneváli hangulatba, melyet csak fokozni tudott a Coco Bongo zenekar.

G. Sz.

Előző bejegyzés

Pedagógusnap ünnepe gyémántdiplomák és gránitdiploma átadásával

Következő bejegyzés

Kisteleki Búcsú és Aratóünnep – 2017. augusztus 20-ai nemzeti ünnepen